dilluns, 29 d’abril de 2013

“LA BODA” GUANYA EL PREMI AL MILLOR CURTMETRATGE DE FICCIÓ EN EL II FESTIVAL DE CURTMETRATGES K-LIDOSCOPI 2013


El curtmetratge “UNA HISTÒRIA PER ALS MODLIN” de Sergio Oksman aconseguix el premi al millor documental.

EL VENEDOR DE FUM” de Jaime Mestre obté el premi al millor curt d’animació.La gala de clausura va homenatjar el director de cine navarrés Montxo Armendariz, que va impartir un taller d’interpretació davant de càmara per a actors professionals durant la celebració del festival.

El passat dissabte es va celebrar en l’auditori del mercat municipal de Cullera la gala de clausura del II festival de curtmetratges k-lidoscopi que organitza l’associació cultural de Cullera.
En esta segona edició del festival s’han rebut prop de 400 curtmetratges a concurs per a les seues tres seccions de ficció, documental i animació.


LA BODA”, de la realitzadora argentina Marina Seresesky es va proclamar vencedora de la secció oficial de curtmetratges de ficció. A més del premi al millor curtmetratge la Boda es va portar el premi a la millor actriu protagonista que va ser per a Yailene Sierra i el de millor guió que va ser per a la directora Marina Seresesky.
La Boda conta la història de Mirta, una cubana que viu a Madrid i que, com moltes immigrants treballa en la neteja. A les sis de la vesprada es casa la seua filla. Però res ix com ella planeja, i arribar a eixa boda és mes difícil del que pareix.
Este curtmetratge va estar nominat als premis Goya 2012 a més d’aconseguir el premi especial del públic en la passada edició del festival de curtmetratges de Puerto Rico.

 El premi al Millor curtmetratge Documental va ser per a “UNA HISTÒRIA PER ALS MODLIN” de Sergio Oksman.
Sergio Oksman va nàixer a Brasil en 1970. Va estudiar Periodisme en São Paulo i Cine a Nova York. El seu curtmetratge Una Història per als Modlin va obtindre el premi al millor documental en la passada edició dels premis Goya.
Una Història per als Modlin mostra com després d’aparéixer en “La Semilla del Diablo”, de Roman Polanski, Elmer Modlin va fugir amb la seua dona Margaret i el seu fill Nelson a un país llunyà.
Tancats en un pis fosc de Madrid, Margaret es va dedicar a pintar l’arribada de l’Apocalipsi, prenent Nelson i a Elmer com a models.
Trenta anys després, centenars de fotografies i documents íntims de la família van aparéixer tirats en la vorera com un trencaclosques, esperant que algú imaginara “una història per als Modlin”.
El curtmetratge de sergio Oksman ha obtingut el reconeixement durant la seua trajectòria en festivals com:
Premis Goya 2013, Gran Premi - Competició de Curts en el Festival de Cine de Varsovia, Miglior Cortometraggio Documentario Festival dei Popoli, Firenze,Grand Prix (Labo) Festival International du Court Metrage, Clermont-Ferrand, Premi del Públic Festival International du Court Metrage, Clermont-Ferrand, Premio “Lorenzo de Medici” Festival dei Popoli, Firenze, Millor Curt Documental Festival de New Orleans, Premi Ciutat de Neubrandenburg dokumentART, Premio del Públic dokumentART, Millor Documental Espanyol MiradasDoc 2012, Primer Premi - Competició Internacional de Curtmetratges Documenta Madrid, etc.

 El premi al millor curtmetratge d’animació va recaure sobre “EL VENEDOR DE FUM”. El Venedor de fum és un curtmetratge d’Animació realitzat íntegrament pels alumnes de PrimerFrame.
 El curtmetratge dirigit per Jaime Mestre conta la història d’Un venedor ambulant que arriba al poble oferint una extraordinària mercaderia, fer realitat els sons dels seus habitants, això sí, per una mòdica quantitat. El comerciant haurà de desplegar tot el seu potencial per a atraure’ls i aconseguir guanyar quelcom de diners abans de que, com en tot son, tot s’esvaïsca i desperten. Este curt va resultar guanyador del premi al millor curtmetratge d’animació en la passada edició dels premis Goya 2012. El venedor de fum compta amb un ampli palmarés passant per festivals com. Mundos Digitales 2012. Premi especial del públic, Cinema Jove 2012, Clermont FilmFest, Imaginaria Film Festival. Fest Cine de Madrid, MAIPU CORTOS 2012, XVI Festival de curtmetratges de Vitoria-Gasteiz, Festival de cine Saragossa, CSHORT SHORTS FILM FESTIVAL & ASIA 2013, etc.

 Falles 37, l’art en guerra d’Oscar Martin, nominat al millor documental va obtindre el premi especial del jurat. El cortometrje de Martin, Falles 37, L’art en guerra, narra les especials circumstàncies en què es van organitzar les festes de les Falles, de caràcter polític i reivindicatiu, durant la guerra civil i la postguerra. Els monuments van ser utilitzats com a mitjà de propaganda per ambdós bans.
El documental, que compta com a narrador amb la veu de l’actor José Sagristán, relata com, després d’esclatar la Guerra Civil, un grup d’intel·lectuals i artistes plantegen la creació d’unes falles antifeixistes, reivindicant d’esta manera el sentit més crític i transgressor de la festa.
Óscar Martín, en la seua obra, ha recreat en infografies 3D, gràcies als esbossos que es conserven de l’època, les quatre falles antifeixistes que finalment no es van arribar a plantar l’any 37.

Celia rico va obtindre el premi a la millor direcció pel curtmetratge “Luisa no està a casa”. El premi al millor actor va ser per a Daniel Perez. The acrobat va aconseguir emportar-se el premi al millor so i millor muntatge. El premi al millor so entregat per l’empresa de so Stereo Ms consistix en 5 dies de so directe o postproducció d’àudio per a la producció guanyadora al millor so del festival.
El premi a la millor fotografia va ser per al director de fotografia Carlos Cebrian per “La Manada”. “Shoot for de Moon” de Manuel Fernandez Arango va obtindre el premi a la millor producció. Arnau Bataller va aconseguir el premi a la millor música original per “Hotel”.
Finalment el premi especial Octubre a la millor producció en valencià va ser per a la producció de Juan carlos Fita, per “l’antic teatret del casino”.
Els organitzadors del Festival, Joaquin Vallet, Jordi Piris i Joan Bohigues, van destacar la gran participació en esta segona edició que ha arreplegat un total de 361 produccions a concurs i l’alt nivell de qualitat de les obres presentades. Igualment l’organització ha destacat la major participació del públic en esta segona edició que va aconseguir projectar durant cinc dies un total de 44 produccions entre les seccions oficials i especials.
Durant l’entrega de premis es va rendir homenatge al director Montxo Armendariz, que ha impartit un taller d’interpretació davant de la cambra per a actors professionals durant la setmana que s’ha celebrat el festival. En el taller, organitzat per K-lidoscopi en col·laboració amb AISGE, han participat un total de 12 actors professionals i es va celebrar en les instal·lacions de l’hotel holiday Cullera durant la celebració del festival.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada