dilluns, 11 de març del 2013

EL II FESTIVAL DE CURTMETRATGES K-LIDOSCOPI S’ESTRENA AMB MÚSICA PER A BUSTER KEATON


Música per a buster keaton, és un espectacle de cine mut amb música en directe en el qual es recrea l’ambient i la manera en què s’exhibien les pel·lícules en les sales de cine.

Tot un homenatge a la música i el cine d’una de les figures més emblemàtiques del segle XX. Música per a Buster Keaton suposa una oportunitat única per a transportar-se als anys 20 i deixar-se portar per les peripècies i desamors d’aquest “home sense somriure” que encara hui seguix fent-nos riure.






 El pròxim 19 d’abril el Conservatori de Música de Cullera es convertirà en l’escenari de l’obertura del Segon Festival nacional de curtmetratges, k-lidoscopi 2013.
Per a l’acte d’inauguració d’aquesta II edició del festival  organitzat per l’associació cultural K-lidoscopi se celebra a Cullera del 19 al 27 d’abril, l’organització del festival ha decidit obrir el festival amb un espectacle de cine mut amb música en directe a càrrec de la companyia Jamelia, música en escena.

Música per a Buster Keaton, és un espectacle de cine mut amb música en directe en el qual es recrea l’ambient i la manera en què s’exhibien les pel·lícules a les sales de cine.
Segons explica la companyia, “Al fer-ho descobrim una nova manera de sentir la música a través de les imatges. Les nostres melodies aconseguien omplir de vida la pantalla i es barrejàven amb les rialles i emocions del públic, creant una experiència que, encara que d’un altre temps, resultava nova i sorprenent”.
La companyia va triar The Cameràman per les possibilitats musicals que presentava la seua història, barreja de comèdia i drama, amb una mica de romanç. En l'obra Keaton fa gala del seu peculiar humor físic, barrejat amb escenes realment avantguardistes per a l’època i tot això ornat d’una emoció sempre molt subtil.

L’espectacle està acompanyat per músiques com la famosa Dansa Hongaresa de Brahms o la Dansa Espanyola de Falla que, segons la companyia, pareixien haver sigut compostes per a certes escenes de la pel·lícula, “trobem en algunes obres d’autors contemporanis com Satie o Khachaturian, eixe toc avantguardista que aconseguia extraure de les imatges un nou significat. El toc d’humor ens ho van donar els Ragtimes de l’època amb alguns senyals al present. l’estètica més característica del cine mut també l’aconseguim gràcies a les poques partitures compostes per a cine mut que hui es conserven. 
Creada a València en 2008 pels músics Juan José Ochoa i Laïla Barnat, esta singular companyia musical naix amb l’objectiu de desenvolupar i difondre espectacles en què la música s’entrellaça amb la resta de les arts, elaborant diferents propostes escèniques que aconseguixen allunyar la música del seu tradicional format d’exhibició, per a mostrar-la com a punt de partida per a espectacles de teatre, dansa, circ o cine.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada